Levelezés

A cégünk szerverein elhelyezett postafiókokhoz távoli IMAP és POP hozzáférést biztosítunk (ajánlottan titkosított csatornán), valamint webmail felület is megrendelhető a weblappal rendelkező ügyfeleink számára.

A szolgáltatást elsősorban a web tárhelyet igénylőknek nyújtjuk (három email postafiók ingyenesen igényelhető minden tárhelyhez), de attól függetlenül is megrendelhető.

A postafiókok elérése

IMAP és POP elérés esetén a szerver neve: mail.webit.hu. (Ezt kell SMTP névként is megadni.)
Mindenképpen ajánlott az SSL-alapú elérés beállítása.

Levélszemét-kezelés és vírus szűrés

Minden nálunk elhelyezett postafiókhoz ingyenes vírusszűrés és levélszemét-kezelés tartozik.

Amennyiben egy beérkezett levélben vírus található, akkor a levelet nem továbbítja rendszerünk, de értesítést küld a levél címzettjének. Az értesítésbõl látható a feladó és a levélben talált vírus típusa. Ezalapján szükség esetén felvehető a kapcsolat a levél feladójával a probléma megoldása érdekében.

Amennyiben a beérkezett levél levélszemétnek minõsül, vagy az azt küldõ gép szerepel a spam leveleket küldõ gépek adatbázisaiban, úgy rendszerünk a levelet megjelöli egy "X-Spam-Status: Yes, ..." fejléccel, részletesen leírva, hogy miért tekintette a levelet szemétnek. Az így megjelölt levelet rendszerünk továbbítja a címzettnek.
Ügyfeleink egyéni beállításaik szerint kezelhetik ezeket a megjelölt leveleket. A legtöbb levelezõ program megfelelõ beállítása esetén felismeri a jelölést, és a levélszemetet képes külön kezelni (törölni, áthelyezni egy megjelölt levelesládába, stb.)

Mindkét rendszer folyamatosan frissülő mintaadatbázisra és elemzési rendszerre épül, amely segít megfelelő védelmet nyújtani a vírusok és spam ellen.